Árnyékolástechnika 

Árnyékolástechnika:

Az árnyékolástechnika célja a belső terek védelme a napsugárzástól, a hőmérséklet szabályozása és a privát szféra biztosítása. Számos árnyékolástechnikai megoldás létezik, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Redőnyök:

A redőnyök a legelterjedtebb árnyékolástechnikai megoldások közé tartoznak. A redőnyök lamellákból állnak, amelyeket zsinórral vagy motorral lehet mozgatni. A redőnyök hatékonyan védenek a napsugárzástól és a hőmérséklet emelkedésétől, emellett sötétítést is biztosítanak. Különböző anyagokból és színekben kaphatóak, így illeszkednek a homlokzat stílusához. Teljes fénykizárást lehet velük elérni.

Zsaluzia:

A zsaluziák vízszintesen elhelyezett lamellákból álló árnyékolástechnikai megoldások. A zsaluziák hatékonyan védenek a napsugárzástól és a hőmérséklet emelkedésétől, de közben biztosítják a szellőzést is, továbbá  a lamellák dőlésszögének beállításával szabályozható a fény beáramlása, ennek megfelelően a hő elleni védelem is. Különböző formákban és színekben kaphatóak, így illeszkednek a homlokzat stílusához.

Screen

A screenek kültéri textil napellenzők, amelyeket teraszokra, erkélyekre, télikertekre, pergolákra és nyílászárókra szerelnek fel. A screenek hatékonyan védenek a napsugárzástól és a hőmérséklet emelkedésétől, de közben biztosítják a kilátást is. Különböző anyagokból és színekben kaphatóak, így illeszkednek a homlokzat stílusához.

Az árnyékolástechnika kiválasztásakor figyelembe kell venni a következőket:

      • A homlokzat stílusa: Az árnyékolástechnika stílusban illeszkedjen a homlokzathoz.
      • A kívánt árnyékolási hatás: Mennyire szeretnénk sötétíteni a belső tereket?
      • A szellőzés: Biztosítani kell a belső terek szellőzését.
      • A költségvetés: Az árnyékolástechnika ára a típustól és a minőségtől függően változik.

Ajánlott szakember véleményét kikérni az árnyékolástechnika kiválasztásakor.